Mandala’s wat zijn dat eigenlijk?

about mandala stencils

 

Mandala's… Een oud symbool van harmonie

 
Het is niet verrassend dat we in een tijdperk van verandering, onzekerheid en onrust merken dat we behoefte hebben aan oude wijsheid en veel betekenende symbolen, om te proberen om een harmonieuze balans te herstellen, zowel in onze levens als in onze omgeving.
De oude, mysterieuze en kalmerende, harmonie van de Mandala is een symbool dat ons onderbewustzijn altijd heeft geraakt.
Mandala (Sanskrit) betekent het ‘Wiel' of 'Grote Cirkel' en is in de geschiedenis en oosterse religies verschenen als een symbool van interconnectiviteit en zwijgzame meditatie. De oorspronkelijke mandala's werden vaak gevat in oude symbolen en goden en waren een belangrijk gereedschap waarmee een persoon of monnik hun meditatie kon focussen, en daarmee innerlijke wijsheid kon ontdekken. 

 

 

Mandala inspiratie…

Na verloop van tijd veranderde de Mandala in een vrijere en meer intuïtieve interpretatie, waarbij zijn het patroon gaandeweg de eenheid van de aarde en spiritualiteit ging voorstellen.
De universele schoonheid van de Mandala is een symbool dat geen uitleg vereist. Het nodigt de aanschouwer uit om overweldigd te raken, wanneer ze de kosmische patronen bewonderen.
Het is niet verrassend dat het creëren en kleuren van je eigen Mandala één van de meest ontspannende en bevredigende dingen is die je kan doen, met als resultaat een extreem gepersonaliseerde expressie die zowel betovert als inspireert.

Jouw Mandala Stencil wordt jouw expressie…
Mandala-stencils zijn een muurdecor voor uw huis!

 

Jouw Mandala en jouw.. onbeperkte creativiteit

Wij hebben 8 verschillende mandalas waar je uit kunt kiezen: Holy mandala, Yoga mandala, Hamsa mandala, Lotus flower mandala, Mystery mandala, Doily mandala, Ibiza carpet mandala en het Amsterdam mandala sjabloon.
Ben je er klaar voor om je innerlijke creativiteit vrij te laten!?
Op je muur binnen of buiten, op het raam, op een tafel, achter je bed, boven de bank, op de vloer, op het terras in de tuin of zelfs op kussens, gordijnen of je dekbed.
Mandala stencils worden in Amsterdam gelaserd en zijn gemaakt van 3mm pvc.

Kies een van onze mandalas en ga aan de slag…
Zoek naar mandala-ideeën en inspiratie op onze instagram en pinterest!

 

Waar zijn ze van gemaakt?

Mandala stencils zijn gemaakt van duurzaam plastic. Het zijn stevige sjablonen die je kan toepassen waar en wanneer je maar wilt. Ook op hoekige of ronde plekken. Onze stencils zijn namelijk flexibel en uiteraard meerdere keren te gebruiken.

 

De magie van een Mandala Stencil?

 

Een Mandala Stencil is zo makkelijk te gebruiken:

• Reinig het oppervlak en zorg dat het vrij is van stof of oliën

• Plaats je Mandala Stencil en maak de rand vast met verwijderbaar plakband

• Gebruik een verfroller met een waterverf om het oppervlak te verven

• Als je een sprayverf gebruikt, zorg dan dat je het omliggende gebied afplakt met folie of kranten om overspray te voorkomen.

• Volg de instructies op de spuitbus en draag een gezichtsmasker om te voorkomen dat je de dampen inademt

• Zet een stap terug en geniet van het verbluffende resultaat terwijl je Mandala Stencil opdroogt, voordat je het van het oppervlak plukt en het terug stopt in zijn verpakking

Een paar extra tips voor een perfect resultaat:

• Voorkom dat je te veel verf doet op je kwast of roller en probeer niet te hard te drukken, aangezien dit verf onder het stencil kan drukken, waardoor de randen kunnen vervagen
• Als je sprayverf gebruikt, breng dan een aantal dunne verflagen aan om de eindkleur aan te brengen, in plaats van één dikke laag te sprayen
• Je kunt zowel olieverf als waterverf gebruiken, maar met waterverf kun je gemakkelijker vlekjes wegvegen
• Waarom probeer je niet aan je Mandala Stencil te werken samen met familie of vrienden? Een Mandala Stencil dat samen gemaakt is wordt een blijvend en prachtig kunstwerk voor iedereen om te zien en trots op te zijn. Vooral kinderen houden van de creativiteit van het maken van stencils, dus laat ze mee helpen voor dikke familiepret.
Klik HIER voor meer handige tips!
Deel Mandala Ibiza Stencils 
 

  

Deel Mandala Ibiza Stencils...


Deel je Mandala-creatie met anderen op onze online galerij: #mandalastencils of e-mail gewoon het eindresultaat naar: hello@mandalastencils.com en deel de liefde!