Wat symboliseert de mandala?

Een mandala is een complexe weergave van het universum, waarbij verschillende delen van het universum verschillende aspecten van de boeddhistische leer vertegenwoordigen. Er bestaat een verscheidenheid aan mandala's en ze worden vaak opnieuw gemaakt door middel van schilderen, 3D-modellen en poederzand. Ongeacht het type praktijk dat ze gebruikt, vormen mandala's een geavanceerd instrument voor het ontwikkelen van de goede eigenschappen die we nodig hebben om anderen te helpen.

Mandala's zijn duizenden jaren geleden in India ontstaan als hulpmiddel bij bepaalde geavanceerde hindoeïstische en boeddhistische meditatiepraktijken en zijn tegenwoordig algemeen bekend. In het begin van de 20e eeuw introduceerde de Zwitserse psychoanalyticus Carl Jung mandala's in het westerse denken als een therapeutisch hulpmiddel om het onbewuste te verkennen. In de loop der jaren heeft de popcultuur de term 'mandala' niet alleen gebruikt voor New Age-concepten, maar ook als merknaam voor hotels, spa's, nachtclubs, tijdschriften en meer. Meer recentelijk hebben Tibetaanse monniken in musea over de hele wereld felgekleurde zandmandala's gemaakt om de verfijnde cultuur van Tibet te laten zien. Wat is een mandala precies?

 

Hoe te decoreren met Mandala Stencils? Lees dit artikel over hoe je je eigen mandala-ontwerp in je huis maakt. 

Onze best verkopende mandala's:

1. Holy Mandala StencilMaak deze prachtige grote mandala sjabloon het midden van uw woonkamer, slaapkamer of uw achtertuin. Of g uw heilige mandala stencil in uw winkel, bar, restaurant, club of yogastudio

 

2. Yoga Mandala Stencil is gemaakt van duurzaam, herbruikbaar plastic in het mooie Amsterdam!  Laat je geest de vrije loop met de contemplatieve lijnen en afgeronde rondingen van ons Yoga Mandala-stencil.Een eenvoudig 'doe-het-zelf' leuk project om je woonruimtes te decoreren, met een Mandala-stencil kun je je eigen speciaal tintje!  

 

3. Mystery Mandala StencilBreng wat mystiek in je leefruimte met ons Mystery Mandala stencil, met dit herbruikbare plastic stencil maak je deze mandala zelf. 

 

Meer ontwerpen in de mandala-stencils shop. 

More Blogs

Verrijk je thuiskantoor met onze XL wandmanden voor meer goede vibes "thuiskantoor decoratie", "positieve werkruimte"

ORGANISCHE VORMIGE RATTAN LAMPEN, HANDGEMAAKT IN BALI, GEMAAKT VAN DUURZAAM RATTAN MATERIAAL